Léptetőmotorok

A léptetőmotorok általában forgómozgást valósítanak meg.  A motor egy vezérlő impulzuskor egy meghatározott mértékű – általában 1.8 fokos- szögelfordulást végez a tengelyen mérve.  Általában a tengelyhez közvetlenül, vagy valamilyen más eszközzel közvetetten – például kuplunggal – csatlakozik, így forgatva egy másik alkatrészt.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy egy szögelfordulást átszámíthatunk egy adott hosszbeli elmozdulásra. Így könnyedén kiszámíthatjuk, hogy ha össze van kötve egy menetes orsóval a léptetőmotorunk – kuplung segítségével -, akkor egy impulzusnyi elfordulással mekkora magasságot képes emelni/csökkenteni. Vagy ha a motorunk tengelyére bordáskereket erősítünk, akkor az a rá erősített bordásszíjat milyen távolságra mozdítja el.

 

A léptetőmotor az első végrehajtó szerv, amelyet az elektronika vezérel. Többféle méretű léptetőmotor megtalálható a kínálatunkban, de be tudunk szerezni 0.9 lépésszögű léptetőmotorokat is. Ezek nagyobb pontosságot képesek elérni az 1.8-as lépésszögű társaihoz képest.

Mind a(z) 9 találat megjelenítve