Alaplapok

A 3d nyomtatóknak az alaplap képezi az agyát. Ez az alkatrész irányítja az egész szerkezetet, köti össze a felhasználót a géppel. Fontos funkciót lát egy 3d nyomtató alaplap. Vezérli a fűtést, motorokat, kijelzi és megjeleníti a különböző nyomtatási paramétereket (sebesség, hőmérséklet, idő, stb), kommunikál a felhasználóval.

Az alaplapon keresztül tudjuk elindítani a 3d nyomtatást, akár közvetlenül a számítógépről, akár memóriakártyáról. Sőt, egyes esetekben akár wifin keresztül is.

 

A különböző szenzorok adatai alapján előre megírt kódok segítségével megvalósít egy programot, például egy bizonyos hőmérsékleti tartományban tartja a fej fűtését. Ha a tartomány alját átlépi a hőmérséklet, akkor beavatkozik, elkezdi fűteni a fejet. Ha pedig eléri a tetejét, akkor lekapcsolja a fűtést.

Így nekünk nem kell foglalkozni ezzel, 3d nyomtató alaplap automatikusan, saját maga vezérli mikor és mennyi időre kell bekapcsolni a fűtést. Természetesen nem csak a fűtést tudja vezérelni, hanem a hozzá kapcsolt érzékelők segítségével és beállításával sokrétű beállítást lehetséges.

Mind a(z) 8 találat megjelenítve