PLA filament Azure fekete csillámos

9 361 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 3830063541304 Kategóriák: , , Címkék: , , , , ,

Leírás

Nettó 1 kg súlyú PLA filament 1.75 mm átmérővel, fekete színű és csillámos. Vákuumzárású csomagolásban található, benne szilikagéllel, amely megvédi az esetleges párától, és frissen tartja az alapanyagot. A legegyszerűbben nyomtatható alapanyag, kezelése nem igényel különleges bánásmódot. Javasolt nyomtatási hőmérséklet 190-210 fok C között, 55-60 fok C-ra fűtött asztal mellett.

 

A PLA a legnépszerűbb biológiailag lebomló alapanyag,.Fűthető asztallal nem rendelkező nyomtatóval is könnyen nyomtatható, ugyanakkor ajánlott hozzá az asztalfűtés. Nyomtatás során nem bocsát ki kellemetlen szagú gőzöket (mint pl az ABS). Majdnem minden 3d nyomtatóban felhasználható univerzális filament.  Ugyanakkor van hátránya is a PLA-nak, az alacsony hőtűrő képessége, valamint mechanikai hatásokkal kevésbé ellenálló mint az ABS vagy a PETG.  PLA-ból lehetőleg olyan olyan tárgyakat nyomtassunk, melyek dekorációs célt szolgálnak, prototípus termék, nem éri közvetlen napsütés. Lehetőség szerint kerüljük a PLA használatát igénybételnek kitett tárgyak esetén, melyek hőhatásnak vannak kitéve, hajlítást, csavarást kell elviselni vagy forgómozgást átvinni.

A kinyomtatott tárgyakat homokszórhatjuk, festhetjük, lakkozhatjuk is, ugyanakkor a nem alkalmas olyan további folyamatokra, mint a vákuumformázás vagy fröccsöntés. Rengeteg szín áll rendelkezésre ebből a PLA filamentből, úgy mint foszforeszkáló, fluoreszkáló, csillámos, valamint különböző adalékanyagokkal akár fa vagy márvány hatású tárgyakat is készíthetünk.

Nem ajánlott a PLA filament használata étellel/itallal érintkező tárgyak nyomtatására, a nyomtatás során kialakuló pórusokban a baktériumok megtelepedhetnek.

 

Angol nyelvű további olvasmány a PLA-ról ide kattintva elérhető. Magyarra fordítása hamarosan megtörténik.

 

Összességében a PLA jó választás lehet a kezdőknek és a hobbistáknak, akik magas minőségű munkát szeretnének látni, de az ipari alkalmazása meglehetősen korlátozott.

 

További színekben is kapható, melyeket lentebb görgetve érhet el.

 

Technikai adatlapja a Dokumentumok fülön elérhető.

További információk

Tömeg 1370 g
Méretek 80 × 230 × 230 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PLA filament Azure fekete csillámos” értékelése elsőként