PETG filament Azure narancs

8 294 Ft

Csak 1 maradt készleten

Cikkszám: 3830063541359 Kategóriák: , , Címkék: , , , ,

Leírás

Nettó 1 kg súlyú PETG filament 1.75 mm átmérővel, narancs színű. Vákuumzárású csomagolásban található, benne szilikagéllel, amely megvédi az esetleges párától, és frissen tartja az alapanyagot. Egyszerűbben nyomtatható alapanyag, kezelése nem igényel különleges bánásmódot. Javasolt nyomtatási hőmérséklet 220-230 fok C között, 80-90 fok C-ra fűtött asztal mellett.

 

A PETG kombinálja az ABS előnyeit (hőtűrő képesség, rugalmasság, tartósság) a PLA könnyű nyomtathatóságával. Ezek a tulajdonságai teszik a PETG-t a  3D nyomtatás egyik olyan alapanyagává, melyre szükségünk lehet. Majdnem minden 3d nyomtatóban felhasználható univerzális filament. Környezetbarát, használat után újrahasznosítható. A kiváló kémiai stabilitása miatt a PETG egy olyan anyag, amely megfelel az Európai Parlament és a Tanács összes, az élelmiszerekkel és gyógyszerekkel érintkező mesterséges anyagokra vonatkozó követelményének. Megtalálhatjuk vizes palackokban, ruhaszálakban és ételtartókban.

 

A PETG filament rendkívül tartós, szilárd és szagtalan. Ez egy kiváló alapanyag, amely ötvözi az erő és a rugalmasság kombinációját, így a robotikában mechanikai termékek nyomtatására is használják. Mivel rendkívül minimális zsugorodása, ideális nagyméretű termékek nyomtatásához. Fényes felülettel rendelkező anyag, ezért díszítőelemek nyomtatására is használják.

A PETG anyag előnye, hogy nagyon könnyű nyomtatni. Nincs szükség burkolt 3D nyomtatóra, a nyomtatási sebesség pedig a PLA filament nyomtatásához hasonlítható. A PETG anyag kiváló tartószerkezettel rendelkezik, köszönhetően annak a szilárdságnak, amely elősegíti a rétegek tökéletes tapadását a nyomtatás során, ennek következtében a termékek szerkezetileg erősek és ellenállnak a mechanikai hatásoknak. Emellett viszont hátránya, hogy a PETG higroszkópos anyag. Ez azt jelenti hogy könnyen megszívja magát párával, így érdemes lehet a tekercset használat előtt kiszárítani, főleg, ha nem használtuk hosszabb ideje. A torokból hallható apró sercegések a vízpára jelenlétét jelzik, a nyomat puklis, elmosódott lesz.

 

Összességében a PETG ideálisabb választás lehet a nyomtatáshoz, ha igénybevételnek is kitesszük az adott nyomtatott alkatrészt.

 

Angol nyelvű további olvasmány a PETG-ről ide kattintva elérhető. Magyarra fordítása hamarosan megtörténik.

 

További színekben is kapható, melyeket lentebb görgetve érhet el.

 

Technikai adatlapja a Dokumentumok fülön elérhető.

 

További információk

Tömeg 1370 g
Méretek 80 × 230 × 230 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PETG filament Azure narancs” értékelése elsőként