Extrúder BMG

7 014 Ft

Elfogyott

Leírás

BMG extrúder, dupla extrúderkerekes, műanyagházas, 3:1-es áttétellel. 3d nyomtató átalakításnál, egyedi építésnél firmware módosítás szükséges (E-step érték 415-re módosítása) az alaplapnál, eltérő áttételezés miatt. Amelyik 3d nyomtató alapesetben BMG-típusú extrúderrel szerelt, annál nem kell ezt elvégezni, kompatibilis lesz az új alkatrész.

Elsősorban bovdenes kialakítású gépekhez ajánljuk, de direkt kialakítású gépekre is felrakható, mindkét kialakítással kompatibilis.

34 mm-es léptetőmotort ajánljuk hozzá extrúdermotorként, melyet nem tartalmaz a készlet. Más Nema-17 méretű motorral is használható, de a kompatibilitás miatt figyelembe kell venni, hogy 5 mm átmérőjű legyen a motor tengelye.

 

Milyen előnyökkel bír ez a BMG extrúder?

 

Nagy részletességű, kis fúvókával nyomtatott tárgyakhoz ideális, vagy nagy fúvókaméretű, nagysebességű nyomtatásokhoz.

Dual-drive kialakítású, ez azt jelenti, hogy 2 darab extrúderkerék található meg az extrúderben. Ezek egymással kapcsolatban vannak, és 2 oldalról tolja be a hotendbe a filamentet egyidőben. Így nem dörzsöli ki a filamentet, egyszerre, szinkronban mozgatják a filamentet, így könnyebben nyomtathatóak a rugalmas anyagok, mint TPE, TPU.

 

A 3:1-es áttételnek köszönhetően kevesebb erő szükséges a filament behúzásához, az extrúder motorja könnyebben mozgatja a nagyobb kiszerelésű filament tekercseket. Valamint gyorsabb visszahúzást képes  létrehozni, mint a hagyományos extrúderek. Szintén az áttételnek köszönhetően precízebb mozgatású a filament adagolása.

 

Alumíniumházas verzióját is megtalálja nálunk lentebb görgetve.

 

Kompatibilis 3d nyomtató típusok:

  • Egyedileg épített gépek
  • Anycubic Mega Zero 2.0, Mega Pro, Vyper, Mega SE

További információk

Tömeg 112 g
Méretek 150 × 110 × 60 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Extrúder BMG” értékelése elsőként